McDonald's . Закон проти зброї, хто кого?

мак луганськВідома франчайзингова мережа швидкого харчування McDonald's заявила, що адвокати ведуть розслідування після того, як підприємці в підконтрольній сепаратистам східній Україні почали продавати "фірмові" гамбургери McDonald's, незважаючи на те, що компанія закрила даний ресторан два роки тому, з початком бойових дій.

Sportswear free shipping | Sneakers Nike Shoes

 

Компанія заявила, що вийшла з українського міста Луганська в травні 2014го року, з міркувань безпеки. З того часу ресторанне приміщення в Луганську незаконно захопили. Фотографії, надіслані свідком, показали, що ресторан був відкритий і продавали картоплю фрі, гамбургери, які схожі на ті, що подаються в ресторанах Макдональдс по всьому світу. Однак вся символіка, брендинг і логотипи Макдональдс були зняті з будівлі, окрім приставки "Mc". 

Прес-секретар Макдональдс в Україні заявив: "Наші юристи працюють над цими питаннями" Території навколо Луганська та сусіднє місто Донецьк, для усієї міжнародної спільноти знаходяться під управлінням Києва, але де-факто є під контролем сепаратистських адміністрацій, які невизнані світом. Невизнаний статус регіону перешкоджає закріпленню міжнародних законів про право власності. На світлинах, опублікованих в ЗМІ цього тижня, зображено Луганський ресторан, що продає їжу у “фірмовій” упаковці McDonald's, але Reuters не змогли одразу перевірити автентичність продукту. Однак вже в п’ ятницю, “фірмова” упаковка McDonald's була змінена на звичайний білий пластиковий пакет, в якому покупці отримували замовлення. Пресс-секретар McDonald's в Україні заявив, що запиту щодо перевідкриття McDonald's в Луганську не надходило. “Протизаконне використання товарних знаків, найменувань та зображень продуктів, що належать McDonald's, є прикладом порушення прав інтелектуальної власності компанії”, додала пресс-секретар. “В таких випадках, компанія залишає за собою право вирішувати питання з незаконного використання найменувань або зображень згідно з законом.” Reuters не дізналися, хто саме керував рестораном McDonald's в Луганську.

Закон на боці франчайзера, але «місцеві франчайзі» мають в руках зброю. Хто кого? Слідкуємо за розвитком подій.

мак луганськ2

Наші контакти:

01010, Україна,
м. Київ – 10, а/с 13

тел.: +38 099 208 10 69 

e-mail: info@fdf.org.ua

Demo